Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Искаш ли с мнението си да определиш тенденциите на утрешния ден и при това да спечелиш пари в брой? Тогава посети https://panel.marketagent.com/ShortReg/Registration?RefUID=2021320
Автор: mateus Категория: Други
Прочетен: 47698 Постинги: 15 Коментари: 6
Постинги в блога
  Турският свръхзвуков безпилотен изтребител "Къзълелма" ще превъзхожда в някои отношения F-35,
заяви турската компания производител.

image

Турският свръхзвуков безпилотен изтребител "Къзълелма" (Kizilelma) на компанията "Байкар" (Baykar) ще превъзхожда в някои отношения изтребителите F-35, когато бъде напълно завършен, заяви компанията производител, цитирана от турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Това каза Селчук Байрактар, ръководител на компанията, правейки сравнение между двата летателни апарата.

"Може би не е много правилно да се сравнява самолет, който е извършил първия си полет, със самолет, който е въведен в употреба в много държави, но когато "Къзълелма" бъде напълно готов за употреба, той може да има превъзходство в някои области", каза Байрактар. 

Като изтребител от пето поколение дронът "Къзълелма" може да осигури голямо превъзходство над самолетите от четвърто поколение. "В комбинация с технологиите, които ще позволят на умния изкуствен интелект да взема решения на високо ниво, в бъдеще, разбира се, той ще победи в известен смисъл петото поколение (пилотирани летателни апарати)", добави президентът на Байкар.

Турският свръхзвуков боен безпилотен изтребител "Къзълелма" извърши на 14 декември първия си полет. Изтребителят беше представен през август на авиокосмическото изложение "Текнофест" в черноморския град Самсун. 

Свръхзвуковият безпилотен летателен апарат, разработен като част от проекта за боен безпилотен авиационен комплекс MIUS, има излетно тегло около 6 тона, от които почти 2 тона е полезният товар. Може да лети 5-6 часа на височина 12 км. Обсегът на полета, както уверяват от Байкар, е неограничен поради възможността за работа с мрежата за данни SATCOM, отбелязва ТАСС.

Категория: Новини
Прочетен: 1167 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 12.02.2023 15:53
12.02.2023 13:46 - Цел
Ако целта ти е да надраскаш
странното ми сърце, не мълчи,
нека омразата ти
се заби в лицето ми.
Ако целта ти е да нараниш
бедното ми сърце,
не спирай, забий ножа
в сърцето ми то да се разруши.
Ако сърцето ми не се отказва от теб,
кажи ми какво да правя?
Как да те жиля от сърцето си
и да те хвърля?
Категория: Други
Прочетен: 731 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 12.02.2023 13:47
11.02.2023 15:16 - Изгубена душа
    Проблемът ми е толкова голям,
не питай защо, не може да ме разбереш,
плаче кръв сърцето ми, каквото и да правиш,
не може да бъдеш пречка и да ме спреш!
Изгубих се в тъмното, не е нужно да ме търсиш,
не може да ме намериш.
Очите ми са пълни с безкрайни сълзи 
не може да ги спреш дори да опитваш. 
Не се отдалечавай от мен, обичам те,
знаеш, че не можеш сама дори за ден,
дори да си гладна, жадна и задъхана,
никога няма да може да живееш без мен..

https://panel.marketagent.com/ShortReg/Registration?RefUID=2021320

 
Категория: Други
Прочетен: 2700 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 11.02.2023 15:19
11.02.2023 14:47 - Моята съдба
  Аз ли съм този, който рони сълзи
и плаче като изгорял любовник,
или съдбата изгаря дробовете ми
в жарава и ме кара да плача?
Аз ли съм този, който се бори
с тъгата и скръбта,
или животът ме задушава с тъга и скръб?
Аз ли съм този, който е с обич в сърцето,
очите ми са почернели,
но сърцето ми винаги е ранено
и обречено на загуба,
или моята съдба ме осъжда на загуба
и разбива сърцето и душата ми?

https://panel.marketagent.com/ShortReg/Registration?RefUID=2021320
Категория: Други
Прочетен: 64 Коментари: 0 Гласове: 1
 Турция е готова за серийно производство на новата противокорабна ракета „Атмаджа“ собствена разработка. Предполага се, че с нея първоначално ще бъдат въоръжени корветите от класа MILGEM също собствено производство. „Атмаджа“ е снабдена с турбореактивен двигател и стартов ускорител на твърдо гориво. Далечината на поражение на ракетата достига до 120 mile (222 km). Тя ще замени намиращите се на въоръжение във ВМС на Турция американски ПРОТИВОКОРАБНИ ракети „Харпун“.
Категория: Новини
Прочетен: 363 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 06.12.2018 14:31
 Първата турска балистична ракета БОРА/КААН(БУРЯ) тествана миналата година влезе в инвентара на турските военни сили.БОРА е с диаметър 610мм има обсег 280 км,поразителна мощност 470кг,може да удари цели с голяма точност.Това показва развитието на турската военна индустрия с лидерството на Ердоган,а България унищожи балистичните си ракети заради интересите на НАТО.


image
Категория: Новини
Прочетен: 531 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 24.01.2019 07:42
                                     "Къде е бъдещето на България?"
Питам се дали България има бъдеще,от както съм роден животът за мен беше все по-труден,а именно трудностите ме накараха да бъда решитетелен.Имаме си прекрасна родина,най-голямото богатство е нашата природа,но от десетки години наред все живеем в мизерия,все гледаме надолу с навити глави.Какво ни липсва в сравнение с другите държави?Липсва ни честни и достоверни политици,докато корупцията изпразни нашите джобове страната ни няма да има бъдеще.

image 

Категория: Други
Прочетен: 844 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 07.03.2013 15:08
 За всички студенти,които се мъчат от изпити и гледат как да се изтърват от поредния 
представям ви това видео.Да се научите :)

                                                            
Категория: Забавление
Прочетен: 178 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 11.02.2023 18:20
28.02.2013 15:42 - Къде е батко?
 Все си питам: "Кога България ще си намери батко?" баткото,което ще ни спаси от тази мизерия и ще ни накара да живеем като нормални хора.Отговорът е: "Едва ли някога!".
Казвам на всички,които търсят батко "Абе къде е батко?".


                                                   i-parii.blogspot.com
Категория: Други
Прочетен: 1341 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 06.03.2013 14:57
Перперикон се намира в Източните Родопи, на 15 км североизточно от днешния гр. Кърджали. От София до обекта може да се стигне по добре поддържаните пътища София-Асеновград-Кърджали и София-Хасково-Кърджали. Самият Перперикон се извисява на скален връх с кота 470 м. В подножието му се намира с. Горна крепост. Край него тече златоносната река Перперешка, оформила плодородна долина с дължина около 10 км и широчина 3-4 км. Удобната речна долина е създала великолепни условия за живот от дълбока древност. По тази причина тя е осеяна с десетки археологически обекти от различни епохи, чиито естествен център се явява Перперикон. Съвсем наблизо р. Перперешка се влива в яз. "Студен кладенец", построен по коритото на р. Арда. Мястото на вливане при с. Калоянци е много красиво и е застроено като водно-планински курорт.
Хилядолетия назад Перперикон е представлявал огромен скален масив без растителност по него.Това привлякло там хората, обожествили грандиозните канари. Не случайно точно Източните Родопи са люлка на мегалитната култура, която в никакъв случай не трябва да се свързва единствено с живелите много по-късно траки.В началото хората не са имали възможност да обработват скалите и са залагали на природната им величественост. По-късно те започнали да дялат и оформят цели помещения.
Усъвършенстваните сечива са позволили да се отнемат все по-големи повърхности от каменните масиви. Но това означава и унищожение на следите от по-древните култури. Точно такъв проблем е възникнал на Перперикон. Късните изсичания в значителна степен са изличили останките от ранните цивилизации. Трябваше да се попадне на незасегнати зони от скалния масив.

image
по-голяма снимка
Според данните от последните археологически проучвания най-ранните следи от живот са от късната новокаменна епоха, края на 6 - началото на 5 хил.пр.Хр. Тогава хората не са могли да обработват скалите с примитивните си оръдия на труда. По тази причина фрагментите от неолитна керамика се откриват върху повърхността на канарите, отложени в естествени пукнатини. Знае се, че хората от новокаменната епоха са били предимно земеделци. В случая с Перперикон не става дума за селище, а за обожествена скала. 
Следващият установен исторически период е каменно-медната епоха, енеолита, и по-точно нейния финал в края на 5 - началото на 4 хил.пр.Хр. От това време вече със сигурност може да се определят грубо изсечени в скалите ями с натрошена култова керамика. Тя е сходна с откриваната в други енеолитни селища, например, с прочутата Карановска могила.
Развитието на скалния комплекс продължава и през бронзовата епоха. Вече определено може да се твърди, че в нейната късна фаза, 18-12 в.пр.Хр., Перперикон преживява първия си голям разцвет. А това не е какво да е време, а епохата на крито-микенската цивилизация, на Троя и Микена.

image
по-голяма снимка
Особено важно е, че обилната керамика от този период се откри в културни пластове, разположени върху обширни обработени повърхности от скалата. По-късните изсичания определено са унищожили значителна част от тях, но археолозите са уверени, че в края на бронзовата епоха Перперикон вече е представлявал голям скален култов комплекс. 
Изключително интересна е откритата през 2002 г. къснобронзова керамика, представена с многобройни фрагменти и няколко цели съда. Някои от тях са малки чаши, а други са с високи и извити дръжки, присъщи на времето си. Има разлика и в качеството на глината. Заедно с грубовата и пълна с примеси от дребен чакъл керамика се намират луксозни съдове с излъскана до блясък черна повърхност. Уникална е импортната керамика от крайбрежието на Мраморно море от 18 в.пр.Хр., свидетелстваща за първи търговски взаимоотношения.
Върху външната повърхност на почти напълно запазен съд с врязване и запълване с бяла боя е изпълнена цяла композиция. В нея участват шест човешки фигури, разположени около централното изображение на слънцето. Те са оформени като цветя, крайниците им са показани като листа, а главите представляват слънца. Вероятно са загатнати и полови белези на мъже и жени.

image
по-голяма снимка
Това са древни божества, чиито имена никога няма да научим.Оформянето на религията става особено интензивно в ранножелязната епоха, 11-6 в.пр.Хр., който също е добре засвидетелстван с керамика на Перперикон. За разлика от синхронната гръцка митология, ние не знаем почти нищо за тракийската религиозно-философска система, орфизма. А създаването на персонажи като Дионис и Орфей датира именно в тези далечни времена.
                                     i-parii.blogspot.com/

  
Категория: Други
Прочетен: 605 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 26.02.2013 14:15
 Върви си,на мен остави само болката,

знам колко много боли от любовта,

да остане само спомена за щастливите  дни,

 с твоята обич ти ужасно ме  нарани!

Всеки ден,всяка нощ аз за тебе плача,

сълзите ми текат няма кой да ги спре,

светът за нас бе труден,сложна задача,

има ли значение един живот за тебе да умре?

И преди това не смеех не живеех аз,

бях пълен с мъка всеки миг всеки час,

последна капка от сълзите ми да си ти,

моето сърце никога няма да те прости!

Свикнал съм вече тъгата е мой приятел,

изгарям още нека вятърът да изхвърли моя пепел,

няма да забравя любовта,която ти ме подари,

дори да съм в рая сърцето ми ще бъде с теб запомни,

обичам те разбери...
                                i-parii.blogspot.com/

Категория: Поезия
Прочетен: 794 Коментари: 1 Гласове: 3
Последна промяна: 06.03.2013 14:58

 І. Етапи:

©  Предмеханичен етап (до ХV в)

©  Механичен етап (ХVІ – ХІХ в)

©  Електромеханичен етап (до ср. ХX в)

©  Електронен етап (от 1946 до 2004)

1.Предмеханичен етап:

©  Пръсти на ръцете

©  Абак (сметало)

2.Механичен етап:

Леонардо да Винчи (1452-1519) – описва идея за сметачна машина. По неговите чертежи IBM преди  няколко години създават работоспособна машина.

Блез Паскал (1623-1662) – през 1641 г. конструира първата механична сумираща машина “Колело на Паскал”

Готфрид Лайбниц (1646-1716) – през 1676 г. усъвършенства “Колелото на Паскал” и то вече извършва четирите основни матаматически операции (събиране, изваждане, умножение и деление).

Карл Томаспрез 1818 г. организира фабричното производства на сметачна машина и я нарича аритмометър. Идеята взел от френския тъкач Жозеф Жикард, който въвел перфокартите за автоматичен контрол на нишките.

Чарлз Бабидж (1792-1871) – създава през 1822 г. механична изчислителна машина – предвестник на съвременния компютър.

Устройство на сметачната машина според Бабидж:

  • Склад – устройство за съхраняване на числата;
  • Фабрика – устройство за извършване на операциите
  • Устройство за управление на изчислителния процес;
  • Устройство за въвеждане на числа;
  • Устройство за показване на резултатите.

Графиня  Ада Лъвлейс (1816-1852) – дъщеря на Дж. Байрон, която превежда лекциите на Бабидж на английски. Тя е известна в историята като първия програмист.

3.Електромеханичен етап:

Херман Холерит (1860-1919) – през 1889 г. създава сортираща машина за преброяване на населението. Обработката на предишното преброяване отнело 7 години, а Холерит се справил за 6 седмици и преброил 62 000 000 човека.

1924 г. – компанията на Холерит се преименува в IBM (International Business Machines). През 1935 г. представя ел.калкулатор с електромагнитни релета, който извършва операцията умножение за 1 секунда и донася на фирмата огромна популярност.

Конрад Цузе през 1941 г. създава сметачна машина като използва електромагнитни релета и дава идеята за използване на двоичната бройна система.    

4.Електронен етап:

Джон Атанасов (1903-1995) – бащата на съвременния компютър. Негова е идеята за използване само на електронни елементи.

1944-1945 г. АВС компютър (Atanasoff-Berry Computer), който решава система от 29 уравнения с 29 неизвестни за 1 час. Предишният рекорд е бил 381 часа.

Използва вакуумни лампи, двоична бр. система, памет и логически схеми за смятане.

 Компютър ENIAC-Създадена през 1946 г. от Джон Мокли, който откраднал идеята от Джон Атанасов и Бери.

Състояла се от 18000 вак. лампи и повече от 80000 др. компоненти, за които били нужни 150 kW ел.енергия. Тегло – над 30 тона! Извършвала 300 операции в сек.

Въвеждането на програмите ставало със специални превключватели и отнемало около седмица...

Джон фон Нойман:

През 1946 г. формулира основния принцип на електронно-изчислителните машини, който се използва в архитектурата им до днес.

Данните и програмите трябва да се съхраняват съвместно в обща памет.

Всички компютри оттогава на сам са с фоннойманова архитектура

1947 г. –калкулатора Mark II на IBM. Молец довежда до грешки при операции с плаваща точка. Техникът, който го открива, записва в  лабораторният дневник: “Днес е намерен първият истински бъг.”

©  1949 г. Екерт и Мокли правят първият военен компютър BINAC. Сп. “Popular Machanics” изказва смела прогноза, че в бъдеще може да се появят компютри с тегло по-малко от тон и половина.J

©  1951 г. UNIVAC – цена $1000000, продадени са 40 броя.

©  1952 г. IBM пуска първият си електронен компютър IBM 701 и продава 1800 броя. Една велика дама, Грейс Хопър, написва първия компилатор.

Категория: Технологии
Прочетен: 238 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 18.02.2013 14:24
Търсене

За този блог
Автор: mateus
Категория: Други
Прочетен: 47698
Постинги: 15
Коментари: 6
Гласове: 23
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930